Columns

Dit is de nieuwste column. Alle andere columns komen in de lijst hiernaast. Klik er op om het hieronder te kunnen lezen.

Verbinding middels dialoog 14

diversen, 2021-05

 

 

Stichting De Engel van Hoorn

Verbinding middels dialoog.

www.engelvanhoorn.nl

 

 

Beste vriend(in) van De Engel van Hoorn,

Na de oproep om kopij aan te dragen zoals persoonlijke belevingen, gedichten en/of wijsheden zijn er onderstaand een aantal reacties binnengekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De nostalgische stoomtramlijn Hoorn – Medemblik.

 

      

 

 

Ingezonden post door Ron Rote:

 

 

 

 

 

 

Van Prut naar Nut

 

Dit is een non-profit project binnen de gemeente Hoorn gebaseerd  op christelijke waarden als goed rentmeesterschap. Dit project is in de opbouwfase en staat op het punt om daadwerkelijk gestart te worden. Wij werken samen met Life Builders, Werksaam, de Raad van Kerken en Stichting Hoorn Helpt Vluchtelingen (“Hoorn Samen”). Ons project is onlangs door de Westfriese Uitdaging uitgeroepen tot Droomproject 2021 XL en zal dus door bedrijven breed worden gesteund.

Soortgelijke projecten zijn reeds uitgerold in Rotterdam een aantal jaren geleden en een succes gebleken.

 

De aanpak en de centrale gedachte zijn als volgt:

 

Op het terrein van Life Builders aan de Dampten gaan wij in een grote professionele keet op  basis van koffiedik/prut champignons kweken, dus shii-take en oesterzwammen.

Een puur cradle-to-cradle (wieg-tot-wieg) project met als doel;

 

  1. Afval van restaurants (koffiedik / prut) wordt hergebruikt als grondstof voor de productie van opnieuw voedsel, wat leidt tot minder verspilling en waardoor de kwaliteit van ons voedsel beter geborgd is.
  2. Vluchtelingen/Nieuwkomers in Nederland krijgen normaal betaald werk via Werksaam, waarbij men directer integreert in de Nederlandse samenleving alsmede het Nederlands beter machtig wordt door de intensieve samenwerking met projectbegeleiders.
  3. Restaurants gaan onze proteïnerijke vleesvervangers aanbieden, hetgeen goed is voor onze gezondheid.
  4. Educatieve vorming doordat consumenten en bedrijfseigenaren bewuster worden van hun procesmatige leven. Dit kan ook een goed voorbeeld zijn voor onze buurgemeenten.
  5. Dit proteïnerijke voedsel verlaagt onze behoefte aan vlees, wat ten goede komt aan de daling van de veestapel. Dit leidt tot minder dierenleed. Ook vermindert onze ecologische voetafdruk. De productie gebeurt in dezelfde regio, waardoor er minder transport plaatsvindt.

 

Indien u, uw familieleden of uw vrienden en kennissen dit project een warm hart toedragen en zich positief willen inzetten met draagkracht en daadkracht, dan kunt u zich melden bij mij. Aanvulling van kennis, hand- en spandiensten en materialen zijn altijd welkom om samen een betekenisvolle wereld te maken. Verandering begint bij jezelf, toch? Op voorhand dank ik u hartelijk.

 

 

 

Ron Rote

Email:             ron.rote@planet.nl

Tel:     0229-296062

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingezonden post door Nel van Schie:

 

 

 

 

 

Adem

en wees blij

denk

dit is een groots Godsgeschenk.

 

 

 

 

 

Een taoïstische wijsheid:

 

Voor wie zich eens bezigen wilt met een paradoxale stelling, die zich op het eerste gezicht eenvoudig laat doorgronden, maar eigenlijk behoorlijk mystiek is.  Eentje die niet bij u mag ontbreken in uw rugzakje op het levenspad. Degene die het weet toe te passen is een bevoorrecht mens.

 

De ruimte is oneindig, zolang je maar de grenzen verlegt.

 

                                                                                                                      Marco Holt

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze dank voor de inzendingen. Bezoek ook eens onze website voor aanvullende informatie www.engelvanhoorn.nl . Blijft denken, blijft schrijven!

Met vriendelijke groeten, Marco Holt. (Secretaris van De Engel van Hoorn)

Reacties zijn gesloten.