Columns

Dit is de nieuwste column. Alle andere columns komen in de lijst hiernaast. Klik er op om het hieronder te kunnen lezen.

Kies jij vrij?

Ron Rote, februari 2016

Whatsapp, mail, facebook, twitter, fax, telefoon of skype? Hoe wilt gij zijn ontmoet? H&M, Primark, Coolcat, C&A? Hoe wilt gij zijn gekleed? LAT, serieel monogaam, gezapig gehuwd, polyamoureus, verliefd of vrijlatend. Hoe wilt gij zijn verbonden? Iphone6 tot 14. Help! Ik moet kiezen. In Hoorn beloven 15 partijen mij een Gouden Stad. De Mediamarkt opent digitale vergezichten: 60 uur per dag TV op 2300 zenders. Help! De mens in mij verlangt naar een hutje op de hei, afkikken, ontgiften, storingsvrij in mijn eigen bubbel. Geen consumptie maar een onbewoond eiland met Krishnamurti, Kahlil Gibran en de gedichten van Joost Zwagerman. Over God en Licht.
Kiezen, hoe doe je dat? Keuzestress. Platgebombardeerd tot verdwaasde massamens loop ik van koopgoot naar koopgoot. Wil ik dat? Wat kies ik, gaat het daarom? Een egostrelende bolide, imponerende modejurken van Gucci, design underwear… het voedt mijn ego, zeker. Of vraag ik mij af: wat-in-mij wil kiezen? Wordt mijn blik helder, mijn hart warm en mijn ziel wijs? Kan ik met deze baan de wereld een tikje gelukkiger en vreedzaam maken? Kan ik met deze vrouw een ring van liefdesvuur leggen, koestering voor allen? Is er misschien wel een God die mij kiest? Wat een rust, wat een zegen.

Reacties zijn gesloten.