Columns

Dit is de nieuwste column. Alle andere columns komen in de lijst hiernaast. Klik er op om het hieronder te kunnen lezen.

Verbinding middels Dialoog 5

diversen, 2021-03

 

 

Beste vriend(in) van De Engel van Hoorn,

Na de oproep om kopij aan te dragen betreffende gevoelens die persoonlijk spelen bij jullie zijn er onderstaand een aantal reactie binnengekomen.

 

Ingezonden post naar aanleiding van het overlijden van Jeroen van Merwijk van vorige week.

 

Dag Marco,

Zet de link hieronder op de website. Dan hoor je het lied dat Rudolf stuurde, gezongen door vrienden van Jeroen van Merwijk, toen hij ongeneeslijk ziek bleek te zijn.

Vast bedankt.

https://www.youtube.com/watch?v=NepUdkEvpd8&list=RDNepUdkEvpd8&start_radio=1&t=68s

Groeten,

Lammy

 

 

 

 

 

Barmhartigheid en goed rentmeesterschap.

Mooi interview met Mark Rutte over geloof (Trouw, 12 maart) met één van zijn uitspraken en ik citeer,  “ik bid iedere avond, maar nooit voor mijzelf.”.

Politici die matig rentmeesterschap laten zien op onderwijs, gezondheidszorg, milieu & klimaat. Jaren waarin de verschillen tussen arm en rijk nog schrijnender werden. Politici die onbarmhartig staan tegenover vluchtelingen die opgesloten worden op een Grieks eiland.

Beste politici, bidden doe je niet met gevouwen handen, maar met handen die uit de mouwen steken. Voor vluchtelingen, voor arme mensen zonder perspectief. Voor de toekomst van onze kinderen een leefbare wereld bouwen. Dan heb je de Bijbel pas echt begrepen. Lees eens de Bergrede en probeer dat visioen in de politieke praktijk te brengen. Geen Christendom “extra light”, maar echte inspiratie die oprecht uitzicht biedt op een vreedzame wereld en brood voor iedereen.

Samen staan we sterk in barmhartigheid en goed rentmeesterschap.

Ron Rote, Hoorn         

 

 

 

In het kader van de komende verkiezingen:   

 

Als iedereen meetelt, kan je op elkaar rekenen.

                                                                                              Loesje

                                                                                             

 

 

 

Bij deze dank voor de inzendingen. Blijft denken, blijft schrijven en met vriendelijke groeten, Marco Holt. (Secretaris van De Engel van Hoorn)

Reacties zijn gesloten.