Columns

Dit is de nieuwste column. Alle andere columns komen in de lijst hiernaast. Klik er op om het hieronder te kunnen lezen.

Verbinding middels Dialoog 12

diversen, 2021-05

 

 

Stichting De Engel van Hoorn

Verbinding middels dialoog.

www.engelvanhoorn.nl

 

 

Beste vriend(in) van De Engel van Hoorn,

Na de oproep om kopij aan te dragen zoals persoonlijke belevingen, gedichten en/of wijsheden zijn er onderstaand een aantal reacties binnengekomen.

 

 

 

 

 

De Hoornse Stadsfeesten van weleer.

 

 

Een feest voor allen, cultuur snuiven, gezelligheid en samenzijn.

 

 

 

 

 

Ingezonden post door Marijke van der Horst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat maakt een verzetsheld?

 

In deze week vol van historische emotie is het een tijd van reflectie. Vandaar een intrigerende thema uitzending onder leiding van David Boogerd op de nationale radiozender NPO-1 van zo’n zestig minuten met schrijver en onderzoeker Rutger Bregman en hoogleraar aan de faculteit geesteswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht Beatrice de Graaf met als specialisme geschiedenis en terrorisme over het onderwerp “Wat maakt een verzetsheld?”.

 

Indien de mensen deugen, waarom gingen er dan zo weinig in het verzet? En deugden de mensen die wel in het verzet gingen? Destijds waren zij gedreven door sterke overtuigingen en wat zegt dat over de huidige tijd. Zijn we teveel gericht op een comfortabel leventje. Wat zijn we het liefst? Meelopers of Tegendraads. Wat maakt je zo? Is dat de opvoeding, de overtuiging of toch puur de gelegenheid? En hoe leidt dit tot activisme en effectieve altruïsme?

 

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-ongelooflijke-podcast/1320031-53-oorlog-verzet-en-genade-met-rutger-bregman-en-beatrice-de-graaf

 

Blijft kritisch en veel luisterwijsheid.

 

Marco Holt

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze dank voor de inzendingen. Bezoek ook eens onze website voor aanvullende informatie www.engelvanhoorn.nl . Blijft denken, blijft schrijven!

Met vriendelijke groeten, Marco Holt. (Secretaris van De Engel van Hoorn)

Reacties zijn gesloten.